[SEXY][btop]
[SEXY][grids]
[SEXY][slideshow]

Αδυνάτισμα, το ανέφικτο θα γίνει εφικτό!!!



Η παχυσαρκία είναι ασθένεια και αντιμετωπίζεται μόνο με ένα φάρμακο και αυτό λέγεται δραματική μείωση τόσο της ποσότητας, όσο και της ποικιλίας της τροφής, που κάποιος τρώει κάθε μέρα...

Είναι αλήθεια πως στο σύγχρονο τρόπο ζωής πολλές από τις παρακάτω συμβουλές σπάνια εφαρμόζονται από πολλές κοινωνικές ομάδες, οι οποίες θα βελτίωναν την προσωπική υγεία τους, εάν τις έκαναν πράξη.


Τέτοιες ομάδες είναι οι παχύσαρκοι, οι λιχούδηδες και οι περιπατητικοί ασθενείς με πλήθος συμπτωμάτων. Είναι όλοι εκείνοι, οι οποίοι είναι υπέρ της περιοδικής ή θρησκευτικής νηστείας, αλλά ουδέποτε την εφάρμοσαν στον εαυτό τους, γιατί έχουν λανθασμένη αντίληψη για έννοιες, όπως είναι η αναιμία, η αβιταμίνωση, το ασβέστιο, οι ηλεκτρολύτες, αλλά ακόμα και για τις πραγματικές ανάγκες της ανθρώπινης μηχανής και της επιτυχούς διατήρησης της ζωής.

Η υπερφαγία οδηγεί στην παχυσαρκία. Εξαιρούνται μόνο τα άτομα με πολύωρη καθημερινή και εξαντλητική άσκηση, όπως π.χ. καθημερινό περπάτημα 20 χιλ. ή τρέξιμο 10 χιλ.

Η υποφαγία οδηγεί στην απώλεια σωματικού βάρους και σε αδυνάτισμα, όταν είναι συστηματική μέσα σε ένα λογικό βάθος χρόνου, ανάλογα με το υπάρχον υπέρβαρος.

Η ισοφαγία οδηγεί στη διατήρηση του σωματικού βάρους, δηλαδή η ενέργεια από τις προσλαμβανόμενες τροφές είναι ίση με την απαιτούμενη ενέργεια για τη διατήρηση των ζωτικών λειτουργιών του σώματος μαζί με την απαιτούμενη καθημερινά ενέργεια του ατόμου.

Το πρωινό ζύγισμα είναι ο μόνος καθημερινός έλεγχος που διαθέτει το άτομο για τη διατήρηση του βάρους του σώματός του και την πορεία της υγείας του. Είναι αδιάψευστος κριτής και σύμμαχός σας, που μαζί με τον καθρέφτη δείχνουν το μίνιμουμ και μάξιμουμ όριο όγκου του σώματος. Με το ψυχρό καθημερινό ζύγισμα βγάζει το ενδιαφερόμενο άτομο σωστά επιστημονικά συμπεράσματα, γιατί θυμάται πολύ καλά, ότι αυτό είναι συνέπεια όλων εκείνων που κατανάλωσε τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες.

Εάν το άτομο είναι υστερικό και έντονα αγχώδες πρέπει να ζυγίζεται μόνο μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι και φυσικά κάθε φορά που επισκέπτεται τον ιατρό του. Εμείς συστήνουμε στις περιπτώσεις αυτές τη διενέργεια ιατρικού βελονισμού, που κάνει εύκολη την πορεία του αδυνατίσματος. Πάντως το πιο σωστό ζύγισμα είναι μόνο το πρωινό αμέσως μετά την επίσκεψη της τουαλέτας.

Όσο αφορά τις γυναίκες με περίοδο θα πρέπει στο ημερολόγιο που κρατά η γυναίκα να γράφεται το σύμβολο Π που σημαίνει περίοδος (έμμηνος ρύση) μαζί με έναν αριθμό και το σύμβολο – ή + . Για παράδειγμα Π2+ σημαίνει τη δεύτερη ημέρα της περιόδου, ενώ Π1- σημαίνει, ότι το συγκεκριμένο βάρος αφορά το χρόνο μίας ημέρας πριν την εμφάνιση της εμμήνου ρύσεως.

Τέλος ένας άλλος αδιάψευστος κριτής επιτυχημένου αδυνατίσματος είναι ο όγκος πτυχής που συλλαμβάνεται ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα. Το σώμα του υγιούς δεν έχει πτυχές και χαλαρώσεις. Εκείνος που χάνει κιλά έχει το πρόβλημα μόνο με τα ρούχα του που του πέφτουν, ενώ είναι εμφανής η βελτίωση της διάθεσής του.

Μιλήσαμε για επιστημονική μέθοδο ελέγχου βάρους και μάλιστα το ονομάσαμε ψυχρό ζύγισμα. Σε καμία περίπτωση ένα τέτοιο άτομο δεν μπορεί να οδηγηθεί στη νεύρωση, δηλαδή στη βίωση εικονικής πραγματικότητας στην οποία ζουν τα άτομα με νευρική ανορεξία. Τόσο αυτά τα άτομα, όσο και εκείνα με κακοήθη παχυσαρκία έχουν πάρει ένα σίγουρο λαχείο σύντομης διαφυγής από τον ορατό γήινο κόσμο.

Επομένως γεννιέται το ερώτημα για το ποιο είναι το ιδανικό βάρος του σώματος;
Αυτό βέβαια είναι δύσκολο να απαντηθεί, γιατί εξαρτάται από το συνολικό βάρος των οστών και των μυών του σώματος. Φυσικά οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν, ότι έχουν χοντρά οστά, ενώ οι ακτινογραφίες δείχνουν το αντίθετο. Γι’ αυτό θα παραθέσουμε αμέσως παρακάτω ένα συνοπτικό πίνακα με το αναμενόμενο σωματικό βάρος, ανάλογα με το ύψος και την προσθήκη συν και πλην κάποιων κιλών, που αφορούν τη σωματική διάπλαση που ξεφεύγει του μέσου όρου, είτε προς τα άνω, είτε προς τα κάτω.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Ύψος(cm) Άνδρες Γυναίκες


155 56±4 52±4
160 60±4 54±4
165 62±4 58±4
170 67±4 63±4
175 71±4 67±4
180 76±4 72±4
185 81±4 76±4
190 86±4 80±4

Μερικοί λένε αυτάρεσκα, το βάρος μου, το κάλλος μου. Αυτό βέβαια είναι ένας μεγάλος παραλογισμός και στρουθοκαμηλισμός. Κοροϊδεύουν τον εαυτό τους.

Μοιάζουν με εκείνον που θέλει να δει το τσουνάμι που έρχεται και θα τον πνίξει, ενώ πρέπει να τρέξει στα σίγουρα προς το βουνό. Επίσης μοιάζει με εκείνον που παρασύρθηκε από ένα χείμαρρο και δεν προσπαθεί να πιαστεί από στερεά αντικείμενα της όχθης, ελπίζοντας, ότι θα καταλήξει ζωντανός σε μία ήρεμη θάλασσα!.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που έχουν επίγνωση, ότι είναι υπέρβαροι και δε γνωρίζουν, ότι υπάρχει δρόμος επιστροφής και αυτός είναι ένας και μοναδικός η υποφαγία. Ο δρόμος της υποφαγίας είναι ανάλογος του δρόμου της υπερφαγίας που το άτομο ήδη ολοκλήρωσε. Είναι μαθηματικώς αποδεδειγμένος ο εξισωτικός νόμος, στον οποίο υπάγεται και η διατροφική ισορροπία.

Ένα υπέρβαρο άτομο που αποφασίζει να αδυνατίσει, χρειάζεται να τρομοκρατηθεί από τους κινδύνους, να διαβεί το τούνελ της αυτογνωσίας και να σταθεί στην αφετηρία της ατσάλινης θέλησης για την επιτυχία του μακροχρόνιου στόχου. Θα κερδίσει και θα χάσει μάχες, αλλά στο τέλος θα βγει νικητής, εκτός εάν θέλει, να είναι ένας άθλιος λιποτάκτης. Το έπαθλο είναι για εκείνους που δε λοξοκοιτούν. Γι’αυτό πρέπει να ξέρουν τι να περιμένουν ως έπαθλο. Αυτό συνοψίζεται σε ένα σύνολο πλεονεκτημάτων μετά το αδυνάτισμα, στο στάδιο της ισοφαγίας, δηλαδή «τρώω όσο χρειάζεται για να καλύψω τις ανάγκες του σώματός μου». Το τελευταίο σημαίνει βέβαια, ότι το άτομο έχει τις απαραίτητες γευστικές απολαύσεις, αλλά οι ποσότητες που τρώει σε σχέση με το παρελθόν είναι μικρές. Εάν τρώει διπλάσιες και τριπλάσιες ποσότητες απολαυστικών τροφών θα ξαναπαχύνει.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

1. Μεγάλη ευκινησία
2. Ελαχιστοποίηση τραυματισμού αρθρώσεων και μυών
3. Μεγάλη αποδοτικότητα (νοητική-σωματική)
4. Μεγιστοποίηση της δυναμικότητας
5. Ενίσχυση της εμφανούς ζωτικότητας
6. Μείωση κινδύνων ζωής (καρδιοαγγειακές παθήσεις,όγκοι,σακχαρώδης διαβήτης)
7. Ανακουφιστικός αποχωρισμός από ένα τσουβάλι κιλών
8. Επανεμφάνιση ευθύγραμμης κομψότητας και δυναμικής ομορφιάς και νεότητας
9. Βελτίωση των κοινωνικών σχέσεων και παραδοχή
10. Επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και διασφάλιση αυτής

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΖΥΓΑΡΙΑ;

Η ζυγαριά μένει στάσιμη, όταν τρώμε περισσότερο από ότι χρειάζεται. Ο δείκτης της ζυγαριάς έχει πτωτική τάση, όταν τρώμε μόνο το 70% των τροφών που έχουμε μπροστά μας στο τραπέζι! Άλλωστε αυτό το υποδηλώνει το στομάχι μας. Το άτομο που είναι σε διαδικασία απώλειας σωματικού βάρους, σηκώνεται από το τραπέζι πριν γεμίσει το στομάχι, δηλαδή πριν χορτάσει. Εάν νιώσει βαρυστομαχιά έχασε την μάχη και θα πρέπει να προσέξει τις επόμενες φορές για να μη χάσει τον πόλεμο.

Υπάρχουν τροφές που είναι παχυντικές, αλλά δεν παχαίνουν, όταν τρώγονται μόνες τους. Αντίθετα μας παχαίνουν , όταν τρώγονται μαζί με άλλες τροφές, όπως είναι τα φρούτα. Τα φρούτα λοιπόν αποτελούν ξεχωριστό γεύμα και όχι συμπλήρωμα των άλλων τροφών, εκτός από την περίπτωση να φαγωθούν μαζί με λαχανικά.

Για παράδειγμα τα σταφύλια μας παχαίνουν, όταν τα τρώμε ως επιδόρπιο στο φαγητό μας. Δεν μας παχαίνουν όμως, όταν τα τρώμε σε λογική ποσότητα, ως μοναδικό γεύμα. Ακόμα περισσότερο λειτουργούν ως τροφή ενίσχυσης του απεκκριτικού συστήματός μας, δηλαδή λειτουργούν αποτοξινωτικά και άρα βελτιώνουν τους δείκτες της υγείας, όταν τα χρησιμοποιούμε ως μονοφαγία για 1-3 ημέρες την βδομάδα, την εποχή της ωριμότητάς τους (15 Αυγούστου – 15 Οκτωβρίου).

Αναρτήστε λοιπόν, τον παρακάτω πίνακα, γραμμένο με τα ίδια χέρια σας, στο ψυγείο σας, για να τον εμπεδώσετε, ώστε να μην απλώνετε τα χέρια σας σε απαγορευμένες τροφές.

ΠΑΧΥΝΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Ανασταλτικές τροφές της διαδικασίας αδυνατίσματος

1. Ζάχαρη
2. Ζαχαρωτές τροφές-ζαχαρούχα ποτά
3. Τροφές γλυκιές και αλμυρές ζαχαροπλαστείου
4. Γλυκιές τροφές της μαμάς και της γιαγιάς
5. Σοκολάτες
6. Παχυντικές κρέμες
7. Ρυζόγαλο
8. Παχύ γάλα
9. Ζυμαρικά
10. Πίτσα
11. Τηγανιτές πατάτες
12. Ρύζι μεγάλης ποσότητας ή ρύζι με άλλες τροφές
13. Όσπρια στο πρώτο στάδιο αδυνατίσματος
14. Ψωμί
15. Φρυγανιές και παξιμάδια
16. Οινοπνευματώδη ποτά και αναψυκτικά
17. Ξηροί καρποί
18. Βούτυρο
19. Φυτίνη
20. Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο σε μεγάλη ποσότητα
21. Πέτσες ή λιπαρό τμήμα κρέατος
22. Σάλτσες
23. Φρούτα, ως συμπλήρωμα γεύματος
24. Συχνή χρήση αντίθετων τροφών με την ομάδα αίματός σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

vehicles

[SEXY][stack]

business

[PHOTOS][grids]

health